Valerian Stan
Nota bene
Secțiunea de Documente/ Alte documente se află în curs de actualizare prin adăugarea altor circa 50 de cauze soluționate definitiv sau în curs de soluționare (constând în acțiuni judiciare pe care le-am deschis începând cu anul 2002 cu scopul de a-mi apăra drepturi legale vătămate de autorităţi publice, dar şi de a testa inclusiv în acest mod respectarea în România a dreptului la un proces echitabil şi a dreptului de acces la justiţie). 

Nuda veritas

-Bună ziua!
-Bună ziua!
-După tricolorul de la rever îmi pari un cetățean responsabil.
-Dar chiar sunt.
-Rar și admirabil lucru ăsta, azi... Dar te-ai întrebat vreodată, cetățene responsabil, cum de-a fost posibil ca țara ta să aibă vreme de un deceniu un președinte securist?
-Uite că la asta nu m-am gândit, deși l-am votat și în 2004 și în 2009.
-Nu-i nimic. A fi cetățean responsabil ajunge și numai dacă votezi. Nu contează cu cine, nu e nevoie să-ți pui întrebări, important e să votezi. Știi cum e, votul tău contează.
-Adică m-a păcălit Petrov?
-El nu, că doar n-ai fi vrut să recunoască c-a fost securist. Deși, responsabil cum ești, ai fi putut să-l întrebi: Domnule Băsescu, v-ar fi putut numi Ceaușescu șef al Agenției de la Anvers dacă nu erați securist?
-Uite că la asta nu m-am gândit, deși sunt un cetățean responsabil.
-Dar nu-i nimic. A fi cetățean responsabil ajunge și numai dacă votezi. Nu contează cu cine, nu-i nevoie să-ți bați capul, să-ți pui întrebări – important e să votezi. Știi cum e, votul tău contează.
-Asta așa e! Și totuși cine m-a păcălit, domnule, că nu știu ce-i fac...
-Îți spun, dar să nu-l mai votezi niciodată.
-Promit!
-Mă urmărești?
-Numai ochi și urechi...
-Povestea-i lungă, și a început cu alegerea lui Băsescu în vara lui 2000 primar al Bucureștilor. Noua Securitate (SRI-director Costin Georgescu, numit de Emil Constantinescu) n-a predat CNSAS-ului dosarul candidatului. La rândul său CNSAS i-a dat un certificat de ne-securist cu o ștampilă împreună-apasată de rău-intenționații Pleșu, Patapievici și Dinescu.
-Ca să vezi, și uitasem că l-am votat și în 2000. Și nici atunci nu mi-a trecut prin minte că pungașul...
-Dar înțelege, omule: A fi cetățean responsabil ajunge și numai dacă votezi. Nu contează cu cine, cum – important e să votezi. Pentru că șii cum e, votul tău contează. Noua Securitate (director PSD-istul Radu Timofte) n-a predat dosarul CNSAS-ului nici până în decembrie în 2004, când Băsescu a fost ales prima dată președinte. L-a predat numai la 24, respectiv 25 octombrie 2005, când securistul de la Anvers cucerise deja mințile și inimile românilor de bine.
-Și pe-ale mele.
-Se înțelege, mai ales pe ale românilor responsabili. Pentru care nu contează cu cine votează, nu-și pun întrebări, ci doar votează. Pentru că, șii cum e, votul tău contează.
-Și în 2009?
-În 2009, când a fost ales pentru al doilea mandat, a fost rândul CNSAS (președinte Ladislau Csendes) să-l conspire în continuare pe Băsescu.
-Cum așa, domnule?
-Uite-așa, exact cum am aflat de la sursă [scrisoarea V Stan din 22.10.2019, respectiv răspunsul președintelui CNSAS P 2140/2019 și 92/2019 din 07.11.2019]: Nu l-au verificat pentru că au avut alte priorități (altele decât președintele țării!), n-au avut timp și nici noroc în viață.
-Și maghiarii, domnule... Dezamăgit de români și maghiari, duminică am să votez cu neamțul.
-Baftă, omule!
-Dar stai, unde pleci? Neamțul a fost și el securist? Noii securiști au predat dosarul lui la CNSAS?
-Nu l-au predat.
-Atunci aproape că regret că nu mai pot vota cu Băsescu. Ca să vezi încurcătură, în țara asta nici cetățean responsabil nu mai poți fi... (activenews, 19 noiembrie  2019)


Nuda veritas, articol publicat in anul 2019